Konuşma Konuları

  • Yaşamını Duygularla Anlamlandır
  • Belirsizlik Mücadele edilecek bir şey mi?
  • Hayatın anlamını bulma arayışında kaybolanlar
  • Hayatın Anlamını bulmak veya bulamamak
  • Çalışan Motivasyonunu Öz liderlik ile anlamak
  • Özde veya Sözde Lider Olmak

Hakkında

Prof. Dr. Ela Ünler

Akademik yaşamına 22 yılı aşan bir zamandır devam etmekte olan Ela Ünler, yüksek lisansını Yeditepe Üniversitesi’nde tamamlayarak aynı üniversitede akademik çalışma hayatına başlamıştır. 2007 yılında Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Ana Bilimdalı Organizational Behavior Bilimdalından doktor ünvanını almıştır. Uluslararası hakemli bilimsel dergilerde birçok makalesi olan Ünler’in araştırma konuları; Duygusal Emek, İş Yerinde Zorbalık (psikolojik taciz), Örgüte Bağlılık, Örgütsel Adalet, Tutumlar, Çalışan Sesi, Motivasyon, Çalışma Değerleri ve Liderliktir. Ünler’in ilk kitabı “Duygusal Emek Davranışlarının Çalışanların İş Sonuçlarına Etkisi” Ekim 2007’de, “Örgütsel Vatandaşlık Davranışı” adlı kitap bölümünün yer aldığı “Çalışma Yaşamında Davranışlar” kitabı Ekim 2009’da, “The Effect of Emotional Labor on Work Outcomes” kitabı 2011’de, “Örgütsel Adaletin Peşinde” kitabı da Ekim 2015’de, “Kapı Çalınıyor Duyan Var mı?” ve “Çalışma Değerleri ve Kurum İçi Faydalı Davranışlar; Vatandaşlık Davranışı ve Çalışan Sesi”; “Motivasyon Yönetimi” adlı kitap bölümleri sırasıyla “Örgüt Yönetimi” (2015), “Değerli İnsana Değerli çalışmalar” (2017) ve “Örgütsel Davranış (2019)” kitaplarında yayınlanmıştır.

Ela Ünler profesyonel eğitmen olarak, “Bireyi Anlamak”, “Duygularla Yaşamını Anlamlandır”, “Eğitimcinin Eğitimi”, “Ekip Oluşturma”, “İçsel Değişim”, “Örgütlerde Değişim Yönetimi”, “İş Tutumlarının Gelişimi ve Yönetimi”, “VUCA Dünyasında Liderlik”, “İlişki Yönetimi”, “Kurum içi İletişim ve Kapsayıcılık” gibi eğitim ve atölyeler yapmaktadır. Kurumların kültür ve işleyişlerine özel eğitim programları tasarlayıp geliştiren Ünler bazı kurumlara akademi kurma konusunda teklifler geliştirmiştir.

 

İnsan Kaynakları Danışmanlığı yaptığı ve eğitim verdiği kurumlar arasında Tofaş, Alarko, Doğuş Otomotiv, Kızılay, Garanti Bankası, Yemek Sepeti, Tezgahçılar, Mersin Liman İşletmeciliği, Albaraka Türk, Denizbank, Inteltek, Edding, Lila Grup, Zorluteks, TEB, PepsiCo, Bayer, AKİŞ GYO, Keramik Makine, Anadolu Sigorta ve PERYÖN bulunmaktadır.

 

Ünler, 2012 Ekim ayında ‘Yönetim ve Organizasyon’ alanında Doçentlik, 2018 Mayıs’ta da aynı alanda Profesörlük unvanını kazanmıştır. 2012 Ekim-2016 Ocak döneminde Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Müdür Yardımcılığı yapan Ünler halen aynı üniversitenin İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Telecom Ecole de Management (Paris), Siena Üniversiteleri’nde (İtalya) ve University of Hertfordshire (İngiltere) dersler vermiştir. PERYÖN Eğitim Akademi ve Common Purpose gibi kuruluşlarda üye, International Journal of Conflict Management, Review of Managerial Science, EURAM, İş-Güç Endüstri İlişkileri ve İnsan Kaynakları Dergisi, Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi’nde hakem olarak görev almaktadır. Renkli Kampüs başta olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşu için gönüllü faaliyetler yürütmektedir.

 

Ünler’in konuşmacı yüz yüze ve çevirim içi olarak katıldığı şirket ve organizasyonlardan bazıları Bayer, Loreal, Lancome, Boyner, HR Dergisi Zirvesi, HR Summit (Alman-Türk Sanayi Odası İşbirliği), İTÜ Girişimcilik Zirvesi, Akdaş, TEB, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Positive Psychology Talks bulunmaktadır.

 

Ünler ayrıca Pozitif Psikoterapi ve Beden Psikoterapi Danışmanlık Sertifikasına sahip olup Gestalt Psikoterapi eğitimine devam etmektedir.